skip to Main Content

Op naar een nieuw (t) huis! Interieurtips

Op naar een nieuw huis!

 

5 interieurtips waarmee je smoothly van je oude naar je nieuwe huis overgaat!

Verhuizen is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Dit klinkt ietwat dramatisch, het is ook immers ook erg leuk om een nieuw huis te betrekken en in te richten. Daarom is het prettig om wat tips op een rijtje te hebben waarmee je je ‘interieur-overgang’ soepeler kan laten  verlopen. Hier komen ze!

1)      Maak op tijd een plan voor de inrichting

Mocht je al een globaal idee hebben over hoe je toekomstige leefruimten er gaan uitzien, top! De stap die je nu gaat maken is van globaal naar een meer gedetailleerd interieurplan, en daar komt het puzzelwerk om de hoek kijken. En dat kost vaak meer tijd dan je denkt… Time management is cruciaal!

2)      Ga na wat je wel/niet in huis hebt

In de aanloop naar je verhuizing is het goed om kritisch te kijken naar welke meubels en accessoires/spullen je weggeeft of weggooit en welke je meeneemt. Maak een lijstje van de items die meeverhuizen zodat je makkelijk kunt overzien welke spullen je nog moet aanschaffen om je interieur jouw ‘look’ te geven.  Ook is het een leuke uitdaging om te bedenken welke spullen je met een likje verf of her-stoffering een mooi nieuw leven kunt geven.

3)      Nieuwe spullen kopen

Nu duidelijk is welke spullen niet en wel mee gaan komt het leukste onderdeel: nieuwe spullen aanschaffen! Maar hoe en waar? Het internet biedt natuurlijk veel leuke woonwebshops, maar bedenk dan hoeveel waarde het voor je heeft om je spullen in een echte, fysiek woonwinkel te kunnen zien, voelen en uitproberen……En weet dat je in de winkel niet duurder uit hoeft te zijn, alleen al om de service en het persoonlijk advies dat geboden wordt.

Let op de levertijd bij de aankoop van (grotere) meubels zoals banken, tafels en kasten etc. Je bent al snel 10 tot 14 weken kwijt!

 

4)      Kleine verbouwing?

Plan ook zaken als een nieuwe keuken, badkamer en renovatie op tijd in. Nogal logisch denk je, maar het interieur en alles wat daar bij komt kijken is momenteel erg ‘hot’. Houd er dan ook rekening mee dat aannemers, schilders/behangers en andere klussers vaak een wachttijd van enkele weken tot maanden kunnen hebben.

5)      Verlichtingsplan

Heerlijk om uit te kijken naar een huis waar je van ‘scratch on’ mooi en functioneel licht kunt installeren. Tegenwoordig zijn lampen echte smaakmakers in huis, maar welke soorten licht heb je en waar plaats welke lamp? Als je verlichting gaat aanschaffen doe dat dan in een woon/verlichtingswinkel waar je wegwijs gemaakt wordt door de interieuradviseur en een verlichtingsplan kan worden opgesteld. En neem natuurlijk je plattegrond mee!

Heb je hulp nodig bij de inrichting van je nieuwe huis?

Tip;

Frederike van Frés Interiors staat voor je klaar: www.fresinteriors.nl  

 

De volgende keer krijg je tips over kleurgebruik in je huis!

 

Back To Top